Népszavazást kezdeményez az uniós tagság megerősítéséért Ujhelyi István

Megosztás

Emellett a Jobbik is hasonlót készül bejelenteni, de nem tudni, kapcsolódik-e a kettő egymáshoz.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?” Ezt a kérdést tenné fel a választóknak az MSZP európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István – számolt be róla a HVG.

„Orbánt és rendszerét eddig sem az értékek, hanem kizárólag az uniós pénzek tartották az európai közösségben, vagyis ha a pénzcsap elzáródik, nem lesz, ami az unióban tartsa a rezsim vezetőit” – érvel közösségi oldalán a szocialista európai parlamenti (EP)-képviselő amellett, hogy népszavazáson kell „megerősíteni” Magyarország EU-tagságát. Amit szerinte soha ilyen komoly és valódi veszély nem fenyegetett, ugyanis a kormány képtelen kompromisszumra jutni az Európai Bizottsággal, ami miatt az uniós források egy részét az ország biztosan elveszíti.

Szintén vasárnap „Magyarországnak az Unióban a helye – népszavazást kezdeményez a Jobbik” hirdetett meg sajtótájékoztatót hétfőre Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője. További részleteket egyelőre nem tudni, így azt sem, hogy pontosan miről szól a népszavazási kezdeményezésük, és kapcsolódik-e valahogy a fentiekhez.

via hvg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek