Halálos baleset: vonattal ütközött egy autó Borsodban

Megosztás

A gépkocsi ebben az esetben is a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, így történt a csattanás. A sérültek a járműbe szorultak, egyikük életét vesztette.

Négy ember megsérült, amikor összeütközött egy személyautó és egy vonat Sajónémeti közelében egy vasúti átjáróban – olvasható a Police.hu oldalán.

Az ózdi hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve feszítővágóval megkezdték a beszorult utasok kiszabadítását. A balesethez mentőhelikopter is érkezett. A helyszínelés és a mentés idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.

A Mávinform Facebook-oldalán azt írták, hogy a Miskolc-Tiszai pályaudvarról Ózdra tartó személyvonat ütközött össze egy autóval a Sajónémeti megállónál lévő átjáróban. A fénysorompó piros jelzést mutatott. A baleset következtében a motorvonat egy tengellyel kisiklott. A vonat utasai közül senki nem sérült meg – közölték.

Frissítés: A balesethez mentőhelikopter is érkezett, a MÁV közlése szerint az autó egyik utasa az életét vesztette.

Idén június közepéig negyvenhét súlyos vagy halálos baleset történt Magyarország vasúti átjáróiban, kétszer annyi, mint az utóbbi évek azonos időszakában, átlagosan. A számok annyira riasztóak, hogy a MÁV és a rendőrség folyamatosan kampányol a megelőzésért, a közlekedők viszont ügyet sem vetnek a figyelmeztetésekre, és hetente százával a sínekre mennek, amikor piros a lámpa.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek