A Fidesz-propaganda harsogja, hogy augusztusban dupla családi pótlékot kapunk – de az kimarad, hogy utána semmit

Megosztás

Csak tudni kell jól megfogalmazni a propaganda hangzatos szövegeit. Sokan még azt is hihetik, hogy valóban kétszer fizet a kormány a családoknak. Az az apróság marad ki, hogy ez valójában csak a szeptemberi pénz előreutalása.

A legfontosabb lehetséges félreértés eloszlatását Hadházy Ákos tette közzé a Facebookon.

“Csak szólok, nehogy aztán valaki meglepődjön…”

A hozzászólók átlátnak a szitán, de nagyon sokan nem.

“Ugyanaz mint decemberben. Amúgy a kommunikáció, amit ez a banda csinál, zseniális. Pont ez való a funkcionális analfabétáknak. Lehet tapsikolni ezért a 12000 Ft ért, ami amúgy 20 éve ennyi….”

“Minden évben eljátsszák ezt a cirkuszt, a sok szerencsétlen meg azt hiszi, hogy pluszként adják ! A nyugdíjasokkal is ezt a cirkuszt csinálják ! Ne ugorjatok a hazugság cunamira ! Engem nem érint,de titeket megaláznak és röhögnek a markukba ! A 12 év alatt nem tudták a SIKER ordítása mellett megemelni a családi pótlékot! De a fizetésüket azt sokszorosan !”

“Hasonló a kommunikáció, mint a nyugdíjemelésnél, amikor azt harsogta a média, hogy év közbeni emelés jajdejó! Azt mindig elfelejtették hozzátenni, hogy törvény írja elő, hogy infláció követő legyen. Mondjuk sose követi, mindig utólag korrigálják.”

“Ezt csinálják decemberben is. Még pont nem kezdünk sulit, de tartok tőle, hogy a 12200 Ft-ból a táskát sem bírom már megvenni. 🙁

“Ausztriában is kétszer kapunk Augusztusban… De itt szeptemberben is kapunk 😀

“Csak szólok, a Medgyessi, meg a Gyurcsány ideje alatt tényleg dupla családit kaptunk, de szeptemberben is megkaptuk az arra a hónapra járót. Ja, és utoljára Bajnai emelte meg.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek