Putyin tanácsadója lemondott a háború miatt, most életveszélyes állapotban kezelik

Megosztás

Válságos állapotban kezelik kórházban Anatolij Csubajszt, Vlagyimir Putyin kevés olyan tanácsadójának egyikét, aki az ukrajnai háború ellen tiltakozva lemondott a posztjáról.

Csubajszt, aki a kilencvenes években az orosz gazdasági reformok atyja volt, vasárnap szállították kórházba. Egy ritka neurológiai betegség, a Guillain-Barré szindróma tüneteivel kezelik. Ez egy olyan autoimmun betegség, amiben a szervezet immunrendszere a szervezet idegsejtjeit kezdi támadni – számolt be a 444.hu.

Csubajsz ezt még maga erősítette meg Kszenia Szobcsak orosz újságírónak, aki Csubajsz nejétől, Avodtya Szmirnovától úgy értesült, hogy a betegség tünetei váratlanul jelentkeztek, amikor Csubajsz végtagjai hirtelen elzsibbadtak.

Szobcsak beszámolója szerint a meg nem nevezett nyugati országban tartózkodó Csubajsz lakhelyét, ahol hirtelen rosszul lett, vegyvédelmi ruhás szakemberek vizsgálták át.

A New York Times beszámolója szerint egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mi is történt Csubajsszal, akiről jelenleg azt se tudni, pontosan hol tartózkodik. Az azonban, hogy hirtelen lett nagyon beteg, felkeltette a gyanút: az utóbbi években a Kreml több politikai ellenfelét is megpróbálta megmérgezni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek