Akadozik az MVM ügyfélszolgálata, meghosszabbították a diktálási határidőt

Megosztás

Túlterheltté vált a telefonos diktálórendszer (reméljük, nem történt túlterheléses támadás…) az augusztus elsején nagyot változó árak, a kormány rezsinövelése miatt. Ezért a vállalat hosszabbra nyújtja a bediktálási időszakot.

„A 2022. augusztus 1-jei árváltozás miatt rendkívüli lehetőséget biztosítunk a mérőállás bediktálására 2022. július 26-a és augusztus 5-e között. Azon ügyfelek is megadhatják mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi mennyiséget” – írja az MVM a felületen, ahol a rezsinöveléssel kapcsolatos kérdésekre válaszol a szolgáltató.

Azaz péntekig lehet bediktálni az óraállásokat, de telefonon továbbra is túlterhelt az ügyfélszolgálat, ezért inkább személyesen vagy online érdemes próbálkozni – írja a HVG, ez viszont hosszas sorban állást is eredményezhet.

A legegyszerűbb az online diktálás, a gázóra állását itt lehet regisztráció nélkül is rögzíteni. A villanyóraállás rögzítéséhez az MVM Next oldalán van egy eligazítás, attól függően, hogy ki milyen szolgáltatónál volt korábban, de ha átalánydíjasként rögzítjük az óra állását, a monitoron az jelenik meg: „A mérőállást rögzítettük, azonban a közölt mérőállásról nem készítünk számlát, mert a felhasználási helyre nem diktáláson alapuló elszámolási mód van beállítva”.

Az MVM azt írja, a rezsinövelés miatt külön elszámolás nem lesz, és így nem lesz külön elosztói leolvasás sem, de „úgynevezett számlamegosztás történik becsült érték alapján, amely értelmében a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott földgáz mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán. A rendkívüli mérőállásközlést figyelembe fogják venni a számlázásnál, illetve az elszámolt mennyiség megosztásánál.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek