A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segélykiáltása a Fidesz költségnövelő intézkedései miatt

Megosztás

Teljesen bizonytalanná vált a jövőjük, Orbánék rezsinövelő és benzinársapka-átalakító intézkedéseinek köszönhetően. Most a közösségi médiában próbálnak segítséget kérni, mert az elmúlt hetekben közzétett változtatások már az alapvető működésüket teszi lehetetlenné. A mentőszolgálat speciális felszerelésekkel és szaktudással segített eddig a bajbajutottakon.

„Most még nem jutunk szóhoz. Azt is mondhatnánk, hogy felkészülünk, megtankolunk, de fél óra nem volt elég. A rendelet kiadása közben amúgy lábsérültet mentettünk, így nem értünk rá. Aki akar és tud, az mostantól adományozzon üzemanyagra. Ha van ismeretségetek a főispánhoz, akkor szóljatok egy-két jó szót az érdekünkben” – írta a Facebookon a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, miután a szombati kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a taxik kivételével minden olyan autót kivesznek a benzinársapka alól, amit nem magánszemély tart fenn.

„Eddig is pengeélen táncoltunk a működési költségek tekintetében, ez a problémánk a mai nappal megszűnt. Leestünk, zuhanunk és közben segítségért kiáltunk még a földetérés előtt” – írták.

A Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat tagjai önkéntes mentők, olyan helyzetekben segítenek, amit speciális eszközök és szakképzettség nélkül a rendőrök és a katasztrófavédelmisek nehezen tudnának csak megoldani. „Turistamentésekben, eltűnt személyek kutyás, drónos vagy egyéb eszközökkel történő felkutatásában, kötéltechnikai mentésekben veszünk részt és a dunai vízirendészet munkáját is segítjük” – mondta a mentőszolgálat vezetője, Balázs László a Magyar Hangnak.

A szervezet működését pályázatokból és adományokból finanszírozzák, működési támogatást azonban nem kapnak, hiába éri el a havi működési költségük a kétmillió forintot. Költségeik pedig Balázs László szerint a rezsicsökkentés csökkentésével, valamint a benzinárstop átalakításával megduplázódnak, megoldást pedig erre egyelőre nem tudnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek