Koporsót vittek a parlament elé a tüntetők

Megosztás

Pár százan gyűltek csak össze hétfő kora este a kata módosítása ellen tiltakozó ételfutárok Jobbágyfelkelés nevű rendezvényére. A hét órai kezdéskor még csak pár tucatnyian voltak, így a Margit híd északi járdáján kellett várakozniuk addig, amíg a rendőrség szerint el nem érték a kellő – úgy százötven fős – létszámot, ami után már engedélyezték nekik egy forgalmi sáv lezárását.

Hamarosan, fél nyolc tájékán a második forgalmi sávot is lezárhatták. Ezután a tüntetés szervezői váratlanul bejelentették, hogy meglepetéssel készültek. Mint kiderült, ez egy “demokrácia” feliratú koporsó volt, amit a hidat feladva átvittek a Kossuth térre. Itt a pár száz fős tömeg a koporsóban saját álmait temethette el, amiket a kormányzati megszorítások miatt kénytelenek feladni. Papírra írhatták történeteiket, ezekkel töltötték meg a koporsót.

Közben szabaddá vált a megafon, bárki felszólalhatott. Bárki fel is szólalt. A leghatásosabb szónok egy középkorú hölgy volt, aki szerint nem a kata eltörlése meg a rezsicsökkentés elvétele miatt kéne tiltakozni, hanem európai bérszínvonalat kellene követelni. Mert így csak csirkefarhát van kilátásban idős korukra, miközben európai fizetésből még a piaci rezsit is meg tudnák fizetni.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek