Bántalmazták, majd kirabolták áldozatukat a Szinva Park közelében

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akikkel szemben rablás bűntette miatt indult nyomozás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított 2022. július 21-én késő este Miskolcon, a Szinvapark közelében szóba elegyedett a sértettel, akit értékei megszerzése érdekében egyikük többször arcon ütött, majd a falhoz nyomták és elvették pénztárcáját, mobiltelefonját.

Cselekményük alkalmas lehet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint mindkét gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye a kiszabható magas tartamú szabadságvesztés-büntetés lehetősége miatt. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a sértettet jogellenesen befolyásolnák, illetve újabb bűncselekményt követnének el. Mindezeket mérlegelve a bíróság 2022. augusztus 24. napjáig elrendelte a két terhelt letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek