A kánikula ellenére is sikeres volt az első Avasi bolhapiac

Megosztás

Több mint húsz árus vett részt rajta, máris szervezés alatt a következő alkalom.

Az Avasi Közösségi Kávézó előtti tér szombat délelőttre rögtönzött kofák gyűjtőhelyévé vált, ugyanakkor nem hivatásos árusok voltak azok, akik kitelepültek saját maguk számára már szükségtelenné vált tárgyaikkal, hanem olyan avasi és miskolci lakosok, akik amellett, hogy túladtak néhány „kacaton”, egy jókora közösségi élményt is kaptak – írja beszámolójában a Minap.hu.

Az egyesület tagja, az intézmény koordinátora – R. Nagy Csilla – korábban elmondta a lapnak: azért szervezték meg az Avasi bolhapiacot, mert a belvárosi régiségvásárok sikerét látva gondolták: az avasi közösség is vevő lehetne az ötletre. Az árusító helyek nagyon hamar be is teltek, 22 főnél kénytelenek voltak lezárni a jelentkezést a szervezők.

A program közben – a közösségfejlesztés jegyében – a szakemberek megkérdezték a látogatókat, kitöltenének-e egy rövid kérdőívet, ami tulajdonképpen a környéken élő közösség igényeit, preferenciáit méri fel. Így a jövőben olyan programokat és akciókat szervezhetnek, amelyekre leginkább vágyik a közösség. És már tervezik a következő Avasi bolhapiacot.

Forrás és további részletek: Minap.hu; Fotó: Horváth Csongor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek