Kövér László 33 évvel ezelőtt megjósolta azt, ami napjainkban történik – csak akkor máshogy gondolta

Megosztás

A Fidesz ellenzéki képviselőket büntetgetős házelnöke komoly tiltakozását fejezte ki amiatt még az 1990-es rendszerváltás előtt, hogy mekkora súlyos gond az, ha a rendőr fizetése magasabb, mint a tanáré. Kövér úr, akkor nézzen körül a mai Magyarországon az önök kormányzása alatt, hiszen mindez igen látványosan bekövetkezett.

Sajnos nem azért, mert a tanárok tisztességes, remek megélhetést biztosító jövedelme fölé emelték a rendvédelmi erőkét. A pedagógusok bére a megélhetéshez is igen kevés. Eddig sem volt elég, de ilyen elszálló rezsi- és élelmiszerárakkal pedig egyenesen lehetetlen küldetés.

Hadházy Ákos posztja a Facebookon:

A reggeli posztból a Face pont a lényeget tüntette el, a szöveghez tartozó képet. Pedig fontos, így megpróbálom megint:
Döbbenet: Kövér László 33 évvel ezelőtt megjósolta azt, ami napjainkban történik. A tüntetések hírére a kormány gyorsan megemelte 30-40 százalékkal a rendőrök fizetését, másokról, pl. a tanárokéról viszont szó sincs. Így egy kezdő rendőrtiszt bruttó 500 ezret, egy tiszthelyettes 390-et, egy tanár 312-t keres.
Kövér diagnózisa amúgy jól közelíti a valóságot. Rendőrállamban még nem vagyunk (de még lehetünk, ha NEM TESZÜNK ellene eleget), jogállamban azonban már biztosan nem vagyunk (de még lehetünk, ha SOKAN TESZÜNK is érte)
Természetesen ahogy tegnap, úgy ma is kiírom: nem az a baj, hogy a rendőrök fizetését drasztikusan emelik, hanem az, hogy másokét nem

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember
ov_kolat_vedi.jpg

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek