Kedvező a fogadtatás Miskolcon az MVK kisgyermekes bérletének

Megosztás

A városvezető célja a családok segítése volt és a jelek szerint a miskolciak élnek is a lehetőséggel.

Az úgynevezett 60 perces jegy mellett július 1-jén az MVK bevezette a kisgyermekesek bérletét. Mint azt Veres Pál polgármester a június végi bejelentéskor is hangsúlyozta: a meglévő, szűkös anyagi forrásokkal rendelkező városvezetés és a közlekedési vállalat célja továbbra is az, hogy segítse a miskolciakat és a miskolci családokat.

Az intézkedés nem maradt társadalmi visszhang nélkül. A fogadtatások között persze találunk kritikai hangvételűeket is, ám azok is inkább csak arra irányulnak, hogy mindezt – a fővároshoz hasonlóan – miért nem vezették már be Miskolcon is korábban. A közösségi médiában tapasztalt reakciók alapján leszűrhető, hogy az újítást a túlnyomó többség üdvözli. A kisebb felmérést a Minap.hu végezte el a városban.

Klára (37) kisebbik gyermekével, másfél éves kisfiával hetente többször veszi igénybe a cég járatait. Miként azt a jogosítvánnyal és autóval rendelkező anya megjegyezte: habár gyermekei – iskolai tanulmányaik megkezdéséig – díjmentesen utazhatnak az MVK-val, az intézkedés az egekbe szökő üzemanyagárak közepette egyre érzékelhetőbb támogatást jelenthet a családok számára.

Andrea (25) párjával egyelőre még csak tervezgeti a gyermekvállalást. A családalapítást közvetve előremozdító legkisebb lépéseknek is jelentősége lehet szerinte. – Nem mindegy, hogy egy város meghozza-e ezeket a döntéseket, és leteszi a garast egy-egy ilyen társadalmi üzenet mellett – vélekedett megkeresésünkkor.

Nem csupán a közvetlenül érintettek látják úgy, hogy az irány helyes. Ferenc (56) gyermekei nagykorúak ugyan, azonban leendő nagyszülőként kiemelten fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generációk számára minél inkább gyakorlattá váljon a tömegközlekedés. – Másképp ez nem fog menni. Ha nem ösztönözzük valamivel a fiatalokat a buszozásra, villamosozásra, akkor ne csodálkozzunk, hogy az autózás még évtizedekig magától értetődő megoldás marad – fogalmazott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek