Márki-Zay a tüntetésen: Véglegesen kiderült, hogy Orbán Viktor végighazudta a kampányt

Megosztás

A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt rámutatott, hogy a Fidesz, élén Orbán Viktorral orbitális hazugságokkal nyerte meg fölényesen az idei választásokat. Azóta szép fokozatosan kiderült, hogy minden ígérete és állítása nélkülözte a valóságot, ez a hét volt Orbán elnyújtott őszödi beszéde, ezért mennie kell – véli Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Péter szombat este 7 után lépett színpadra. Szerinte “uborkaszezonban” kellett összejönniük, amikor a kormány számára kényelmes bármilyen népszerűtlen intézkedést meghozni, hiszen az emberek nyáron nem szeretnek tüntetni. “Orbán Viktor őszödi beszéde volt ez a hét, ezek a megszorítások. Minden kampányállításról kiderült, hogy hazugság” – mondta a politikus.

Azt, hogy a rezsicsökkentés nem fenntartható, most fideszes politikusok mondják ki szerinte, vagyis Orbán Viktornak 100 nap alatt sikerült meghazudtolnia mindent Márki-Zay Péter szerint.

Orbán Márki-Zay-t Döbrögire emlékezteti, aki elveszi, ami a “mienk és ispánért kiállt”. “Orbán Viktor a választás előtt azt mondta, hogy megvédi a kisembereket. Aki még mindig elhiszi a fideszes hazugságokat, az menthetetlen, már nem lehet érv, hogy jó, ők lopnak, de az emberek legalább jobban járnak” – mondta az ellenzéki politikus.

Márki-Zay szerint visszább kellene venni a lopásból. “Ha nem az lenne a szempont, hogy ők tovább lopjanak, nem kerültünk volna ebbe a válságba” – mondta Márki-Zay. “Orbánnak adott a kijárat: ha csatlakozik az európai ügyészséghez, előkészíti az euróbevezetést, tesz a korrupció ellen, akkor jön az uniós pénz. De Orbán inkább a lopásra szavazott” – mondta.

Az ellenzéki korábbi miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán nem a kisembereket védi. “Minden megszorítást a kisemberek fizetnek meg, a különadókat is. A multik helyett a katásokat büntetik, a tanárok helyett a miniszterek fizetését emelik, bebizonyítja, hogy a sajátjaik jóléte a fontos. Vajon mire készül Orbán, hogy most a katonák és rendőrök fizetését emeli?” – mondta.

Most először skandálja a tömeg, hogy “Orbán takarodj!” Ha ez a szolidaritás fogja jellemezni a magyarokat, ha heteken keresztül ilyen tömeg lesz Budapesten, akkor Márki-Zay szerint el lehet érni azt a sikert, mint a netadónál, hogy a hatalom meghátrál.

“Ébresztő Magyarország” – mondja Márki-Zay, mire a tömeg skandálni kezdi, hogy “Ébresztő!”. “Amíg együtt ki tudjuk vívni azt a szabadságot, hogy a szó mindenhova eljusson, addig is minden egyes nap választás van. A jó és rossz között kell választani. Arról kell dönteni, odaállunk-e az 1000 éves történelem legsötétebb kormánya mellé, kiszolgáljuk-e a rendszert vagy sem” – mondta.

“Az elnyomottak és igazság mellett kell kiállni” – zárja beszédét Márki-Zay Péter.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek