Orbán Viktor április elején jót nevetgélt azon, hogy “mások” nem tartották be választási ígéreteiket – videó

Megosztás

Miniszterelnökünk kategorikusan kizárta, hogy bármilyen megszorításra szükség lenne a költségvetési egyensúly fenntartása miatt, illetve viccelődött a korábbi választásokon ígéretüket be nem tartó politikusokon. Ez az eheti események fényében igen érdekes. A rezsicsökkentéshez semmi szín alatt nem nyúlnának – legalábbis akkori ígéreteik szerint. Így történt?

Miután a kormány a kata eltörlésével a több százezer kisvállalkozónak szüntette meg a kedvezményes adózási lehetőségét, a rezsicsökkentést az átlagfogyasztásra korlátozta, különadókat vetett ki, beruházásokat fújt le, Novak Benjamin, a New York Times riportere előszedte, mit is mondott Orbán Viktor a megszorításokról április 6-án, a választási győzelem utáni sajtótájékoztatóján:

„Kizárható-e az, hogy az elkövetkező egy évben lesznek megszorítások Magyarországon? A költségvetési egyensúly tartható-e megszorítások nélkül?

Orbán Viktor: Kizárható.”

Később pedig nevetgélve azt mondta:

„Láttam olyat, hogy valaki a választás után megváltoztatta a politikáját, de annak nem lett jó vége.”

A Fidesz tavasszal még azzal kampányolt, hogy „rezsicsökkentés csak addig van, amig Orbán Viktor kormányoz,

de addig betonbiztosan”.

Ehhez képest most úgy néz ki, hogy akik eddig az átlag felett fogyasztottak, azonnal megemelt rezsit kell fizetniük, mert a kormány tervei szerint az előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesznek kiállítva a számlák – visszamenőlegesen számítva! – ami rengeteg család puszta megélhetését is veszélybe sodorja.

Orbán tavasszal még úgy gondolta, hogy az extraprofitadóval kezelhető a helyzet. Arra a kérdésre, hogy van-e olyan adónem, amit megemelnek, azt válaszolta: „Mi az adócsökkentés pártja vagyunk, tehát az embereket terhelő adókat semmiképpen nem fogjuk emelni. Ha van valamilyen irány, akkor az nem fölfelé van, hanem lefelé. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek