Szívességből befogadták a borsodi tanyára, a kisfiúkkal fajtalankodott

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 51 éves férfi ellen. A férfi szívességi lakáshasználóként lakott egy sárospataki tanyán, ahol ház körüli munkákat végzett és segített a két gyermekkorú fiú ellátásában is.

A férfi azonban több alkalommal is fajtalankodott a gyerekekkel.

A vádirat szerint a vádlott 2020. októbertől november közepéig, majd 2021. január végétől február elejéig lakott Sárospatakon egy tanyán lévő házban. A ház egyik lakrészében a tanya tulajdonosa élt 7 éves és 11 éves fiúgyermekeivel, akiknek az édesanyja korábban elhunyt. Az időközben szintén elhunyt háztulajdonos mentális és szenvedélybeteg volt, ezért különböző gyógyszereket szedett, és ezekre alkoholt fogyasztott. Ilyenkor elaludt és lényegében öntudatlan állapotba került az ügyészség szerint.

A vádlott ezeket a helyzeteket kihasználva a 7 éves fiúgyermeket behívta a szobájába és a sérelmére rendszeresen szexuális cselekményeket végzett.

A gyermek azért nem szólt az édesapjának az esetekről, mert minden egyes ilyen cselekmény után csokit kapott a vádlottól, valamint tartott attól, hogy ha ezeket elmondja, az édesapja bántani fogja.

A vádlott a 11 éves fiúgyermeket is többször bántalmazta szexuálisan, de amikor a gyermek már határozottan ellenállt, a vádlott vele szemben már nem folytatta cselekményét, mert tartott tőle, hogy a fiú lebuktatja.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint indítványozta, hogy a vádlottat véglegesen tiltsák el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végezné.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek