Belezuhant a Vezúv kráterébe egy turista, miközben szelfizni akart

Megosztás

Elejtette a telefonját, majd igen szerencsétlen mozdulattal próbált kétségbeesetten utánakapni. Ebben az esetben szerencséje volt a főszereplőnek, mert megúszta kisebb sérülésekkel, de számos haláleset kötődik már az elmúlt évtizedekben egy-egy rendkívül fontos szelfi elkészítéséhez.

Egy amerikai turista kisebb sérüléseket szenvedett, miután a Vezúv kráterébe zuhant. A helyi média szerint a férfi éppen szelfit készített, amikor a telefonja kicsúszott a kezéből és a kráterbe zuhant. Megpróbálta visszaszerezni a telefonját, de elvesztette az egyensúlyát és több métert zuhant – írja a 444.hu.

A túravezetők a kráterbe ereszkedtek, és kihúzták a férfit, akit a karján és a hátán lévő vágások és zúzódások miatt kezeltek. A férfi és három rokona ellen a rendőrség feljelentést tett a közterületre való tiltott behatolás miatt: a turisták jegy nélkül tartózkodtak a vulkánnál, és rendkívül veszélyes, tiltott ösvényen közelítették meg.

2017 szeptemberében meghalt egy háromtagú család, miután beleestek a Nápolytól nyugatra fekvő Solfatara di Pozzuoli kráterébe. A fiú a kráterből szivárgó gáztól ájult el, mielőtt belezuhant. Szülei megpróbálták kimenteni, de a kráter beomlott. A Vezúvot Nápoly és más közeli városok közelsége miatt a világ legveszélyesebb vulkánjai között tartják számon. (The Guardian)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek