Hányszor hallottuk már, hogy egy étteremről szóló beszélgetés során valaki azt mondja: „Igen, de a mellékhelyiségek szörnyűek”, vagy „Nem volt wc-papír a mosdóban”, vagy ami még jobb: „Olyan rossz minőségű volt a wc-papír, hogy már a kezemben szétfoszlott”.
A finom ízek, a jó minőségű ételek és a kellemes étkezési élmény nem mindig elegendő a vásárlók elégedettségéhez és az ismételt látogatások ösztönzéséhez. A vendégek teljes étkezési élményre vágynak, ami magában foglal mindent az udvarias és figyelmes kiszolgálástól kezdve a rövid várakozási időn át a makulátlan edényekig és a tiszta mellékhelyiségekig.
A tiszta, a Hunpohár Webáruházból beszerzett, jó minőségű papírtermékekkel felszerelt mosdók azt mutatják, hogy étteremtulajdonosként törődünk a vendégek jóllétével és az általános élményükkel, és ez tartós benyomást kelt bennük.
Legyen mindig felszerelve!
Kevés probléma zavarja jobban a vendégeket, mint a szappan, papírtörlő vagy WC-papír hiánya a mellékhelyiségben. Ezért érdemes egész nap ellenőrizni a készleteinket, illetve extra kellékeket, például WC-papír tekercseket is tartni ott, ahol a látogatók szükség esetén könnyen megtalálhatják azokat.
Fontos ellenőrizni a WC-papír rétegeit
Az árától függően minden WC-papír több rétegből állhat. Találhatunk egy-, két-, háromrétegű és még négyrétegű verziót is. Ez mutatja, hogy a papír mennyire ellenálló és tartós, ha nedvességgel érintkezik.
Továbbá minél több a réteg, annál kevesebbet fognak használni belőle, ami nagyobb magabiztosságot ad, és megakadályozza, hogy több pénzt költsünk.
Tisztán tartása kulcsfontosságú
Ez egyszerűen elvégezhető a megfelelő tisztítószerekkel és eszközökkel végzett napi és heti takarítással.
A felületek alapvető karbantartásához súrolópárna és WC-kefe ajánlott. Az antibakteriális oldatok hozzáadása és a meleg víz permetezése pedig csökkenti a felületi szennyeződést, és fenntartja az elfogadható szagszintet a mosdóban.
A tiszta WC pszichológiailag is pozitív hatással van az emberre: ha azt látják, hogy tiszták a WC felületei, kevésbé valószínű, hogy szemetet és egyéb szilárd anyagokat tesznek bele, amelyek eltömíthetik azt.
Ha a felülettisztítás bármilyen okból nem kivitelezhető
Ilyen esetben az automatizált megoldások telepítését javasoljuk, amelynek célja, hogy nagymértékben korlátozzuk a baktériumok vagy kórokozók terjedését a WC-ben.
A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a nyilvános illemhelyeken elterjedt ismert kórokozók több mint 90%-a székletből vagy szilárd emberi hulladékból származik. Az automatizált megoldások alkalmazása csökkenti ezen kórokozók elterjedésének esélyét, mivel a felületek mosása és fertőtlenítése automatikusan megtörténik.
Végső gondolatok
A tiszta mellékhelyiség megadja az alaphangot az általános vendégélménynek egy étteremben. A tisztán és jól karbantartott állapota elengedhetetlen a vendégek biztonsága, valamint a vállalkozás hírneve és sikere szempontjából.