Újabb bizarr borsodi beruházásról rántotta le a leplet Hadházy Ákos

Megosztás

A helyszín ezúttal Gibárt, ahol az ellenzéki képviselő szerint rögtön két szürreális példát is találni az EU-s pénzek felesleges elherdálására.

Az alábbiakban Hadházy Ákos legfrissebb Facebook-bejegyzését idézzük:

“Íme egy újabb jelentkező a ” Melyik falu tud több EU-s pénzt elcseszni teljesen feleslegesen” című vetélkedőre. A helyszín Gibárt, egy 316 fős borsodi kis falu. A helyszín annyiban speciális, hogy EGYETLEN HELYEN KÉT bizarr “beruházás” erősíti egymást.

1) Itt is van piac 44 milióért, ami egy nagyobb fedett teraszt (napelemmel) és egy kis légkondicionált raktárhelyiséget jelent, plusz viakolor parkolót. Egyszerűen nem tudom, ki az az idióta, aki szerint bármi értelme van egy 300 fős faluba egy ilyet tenni. Ha van is olyan falusi, aki zöldség vagy gyümölcs termelésből szeretne megélni, az nem helyi főút mellett fog boltosat játszva arra várni, hogy a szomszédok közül valaki megszánja őt. Hanem beviszi a városba, vagy ha tényleg nagyban termel, akkor felviszi a nagybanira vagy eladja kereskedőnek. A falvakban csak (sokszor román) vásározók szoktak a bóvlijukkal kiállni árulni, de ők sem ezeket az EU-s csodákat használják, mert ezeket a legritkább esetben teszik “jó helyre”.

2) Ami Gibárt különlegessége: közvetlenül a “piac” mellé kb ugyanannyiért építettek egy hasonló épületet, ami a Hernádon való reménybeli vízi turizmust szándékszik kiszolgálni. A kb 180 millióból négy faluban építkeztek, itt a kb 40 millióból egy üres helyiségre, egy mozgássérült wc-re és egy ugyanolyan fedett teraszra futotta, mint amilyen a piac. Ha lett volna esze a fideszes polginak, vagy nem az lett volna a célja, hogy minél több pénz menjen bizonyos zsebekbe, akkor azt mondja, hogy a “”””piaci napokon”””” a csónakház fedett teraszára kitett padokon lehet árulni. Biztos, ami biztos, parkolót is építettek a “csónakháznak”, igaz, úgy tűnik, térkő arra már nem jutott.

Forrás és további fotók: Hadházy Ákos Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek