Átvenné az állam a veszteségesen működő víziközmű cégeket – videó

Megosztás

Vajon még mit nem vesznek magukhoz a Fidesz-vezetésű kormányzás ideje alatt? Bár most már végre kezdik látni, hogy egyrészt a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, másrészt az üzemeltetésnek komoly költségei lesznek. Kellett pár év, mire kapcsoltak, hogy az ilyen rendszerek működtetéséhez pénz is kellene.

De hát ott lesz majd nyilván a B-terv, hogy egy-két éven belül kiadják Mészárosnak, vagy valamelyik másik NER-lovagnak és máris magántulajdon lett az állami tulajdonból, csak éppen már “a megfelelő embernél”.

Ugyanakkor az állami üzemeltetetés előnyeit sem látják mindenhol igazoltnak, például Sződligeten a múlt héten háromszor volt csőtörés “a szitává rohadt vízvezetékek miatt.”

Átvenné az állam a veszteségesen működő víziközmű cégeket, mert a Belügyminisztérium adatai szerint 2018-ban például 70 milliárddal nagyobb kiadásaik voltak, mint bevételeik – hangzott el az RTL Klub Híradójának anyagában. Gulyás Gergely azt mondta a Kormányinfón, a kormány szerint a jelenlegi struktúra fenntarthatatlan.

Az LMP viszont úgy látja, vízszolgáltatók államosítása nem oldja meg a cégek anyagi problémáit, azt ugyanis a rezsicsökkentés és a közműadó okozza. Sződligeten, ahol állami a víziközműcég, a polgármester szerint „szitává vannak rohadva a vízvezetékek” – eddig még nem tapasztalták annak előnyeit, hogy állami szolgáltató biztosítja az ivóvizet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek