Orbán Viktor: a választást a vidék nyerte meg

Megosztás

Hét bő esztendő után a világ hét szűk esztendő felé tart, de ha dolgozunk, együtt sikerülhet meghosszabbítani a jó éveket a magyar mezőgazdaságban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlésének budapesti alakuló ülésén (hvg.hu).

Orbán Viktor szerint a mostani nehéz helyzetben van olyan politikai logika, amelynek megnyilvánulását több nyugati országban látni, és amely szerint tekintélyes mértékben az agráriumra akarják hárítani a válság terheit. Magyarországon ilyesmi soha nem fog történni, az agrárium kárára nem fognak válságot menedzselni – jelentette ki, hozzátéve: itt nem megszorítások vannak, nem az emberekkel, nem a mezőgazdasággal fizettetik meg a válság árát.

Úgy fogalmazott: nem egyszerűen egy párt győzött április 3-án, hanem a magyar vidék, és bár nem szabad lebecsülni a Budapesten kapott támogatást, a választást a vidék nyerte meg. Így a vidéknek jogos elvárásaik vannak az új kormánnyal szemben, amelyet pedig kötelezettség terhel a vidék felé.

A kormánynak a vidék igényeit teljesítenie kell, az érdekeit ki kell szolgálnia – fűzte hozzá.

Kapcsolódó cikkek