Vasárnap délben zárhatnak a boltok?

Megosztás

Néhány éve teljes vasárnapi boltzár volt érvényben, most rövidített nyitva tartást javasol a szakszervezet a munkaerőhiány miatt.

A csúcson pörgő hazai munkaerőhiány egyik ellenszereként vetette föl a rövidített vasárnapi nyitvatartást a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A szakszervezet konkrét javaslata, hogy az üzletek vasárnaponként legfeljebb 12 óráig legyenek nyitva – írta meg az Index.hu.

Így a javaslat csak részben hozná vissza a KDNP 2014-es törvénymódosítását, amely megtiltotta a bevásárlóközpontoknak, valamint a 400 négyzetméternél nagyobb területű üzleteknek, hogy vasárnap is fogadják a vásárlókat. Annak idején ez néhány hónapig érvényben is volt.

“Ezúttal szó sincs politikáról vagy bármiféle ideológiai, vallási megfontolásról, ez számunkra tisztán szakmai kérdés, amely elsősorban a kereskedelemben dolgozók érdekeiről és magáról az ágazatról szól. Illetve az egyre súlyosabb munkaerőhiányról, amit szeretnénk enyhíteni, megoldani” – mondta el Karsai Zoltán, a KASZ elnöke az Indexnek.

Hozzátette: nem titok, hogy a vasárnapi munkavégzés korlátozása jó ideje szakszervezetük határozott célkitűzése.

Forrás és további részletek: Index.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek