Videón rögzítette, ahogy megtámadja a medve

Megosztás

A megtámadott fotós medveriasztóval próbált védekezni, de az lényegében semmit sem használt. Szerencsére a hírek szerint az áldozat komolyabb sérülések nélkül úszta meg az esetet.

Videófelvétel készült arról, amint egy láthatóan idegesen viselkedő medve rátámad az őt filmező emberre. Az illető kiléte nem ismert, a felvételt egy túrócszentmártoni (Martin) politikus, Marek Belák tette közzé saját Facebook-oldalán, miután a videó készítője előbb feltöltötte, majd törölte a Youtube-ról.

Belák a bejegyzésében a felvétel készítőjének eredeti leírását idézi, aki eszerint egy tapasztalt természetfotós, többször fotózott és filmezett már medvét, és június 24-én, amikor az eset történt, szintén emiatt keresett fel egy völgyet a Magas-Tátra nyugati részén. A medvét hosszabb ideig filmezte, majd amikor az állat észrevette, már menni készült, de még forgott a felvétel, ekkor támadt rá az állat.

A megtámadott fotós medveriasztóval próbált védekezni – eredménytelenül. A medve percekig támadta, karmolta és harapta, a fotós eközben igyekezett ütni és rúgni az állatot, amely végül otthagyta.

Szlovákiában komoly vita van a medvetámadások miatt, a Dennik N szerint idén hatszor volt már ilyenre példa, ami sok, de nem kiugróan magas szám.

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek