Egy munkás véletlenül fizetése 330-szorosát kapta meg, majd gyorsan eltűnt

Megosztás

A munkahelye illetékese nagyot hibázott és véletlenül ennyivel túlfizették a férfit. Megígértették vele, hogy gyorsan visszafizeti a pénzt, ehelyett azonban villámgyorsan elillant vele, azóta bottal ütik a nyomát.

Súlyos hiba történt a legnagyobb szárított hústermékeket gyártó chilei vállalat, a CIAL Alimentos bérosztályán, ugyanis a fizetése sokszorosát utalták el az egyik alkalmazottjuknak. A munkavállaló megígérte ugyan, hogy visszautalja a túlfizetést, de ehelyett felszívódott, az ügyvédjén keresztül pedig beadta a felmondását – írja a Diario Financiero nevű chilei gazdasági lap.

Május 30-án a vállalat egyik dolgozója, egy diszpécser asszisztens azzal kereste meg az elosztóközpont helyettes vezetőjét, hogy a számlája ellenőrzése során észrevett egy hibát: túlfizetést kapott. Nem is keveset, az ilyen beosztásában dolgozók általában 500 ezer pesót, azaz nagyjából kétszázezer forintot keresnek havonta Chilében, ő viszont több mint 165 millió pesót (több mint 68 millió forintot) kapott, ami mintegy 330-szorosa a havi bérének. Az igazgatóhelyettes ezután személyesen ment el a HR-osztályra, hogy érdeklődjön a helyzetről, ahol az illetékes ügyintéző is megállapította a hibát.

A dolgozó megígérte, hogy másnap korán elmegy a bankba, és visszautalja a cégnek a pénzt. Másnap aztán teltek az órák, telefonhívások és WhatsApp-üzenetek követték egymást, de a dolgozó semmit sem reagált. 11 órakor aztán előkerült, és azt írta, hogy elaludt, de megígérte, hogy elmegy a bankba. Ez volt az utolsó kapcsolat a vállalat és a munkavállaló között. Egészen június 2-ig, amikor egy ügyvéd útján benyújtotta a felmondását.

A cég természetesen a rendőséghez fordult, és feljelentést tettek a volt munkavállalójuk ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt. (via Telex.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek