Újabb halálos lövöldözés egy bevásárlóközpontban

Megosztás

Az emberek menekültek egy koppenhágai bevásárlóközpontból, amikor lövések dördültek el. Annyi bizonyos, hogy sok a sérült, de arról még nincs információ, hogy áldozatok is vannak-e.

Lövöldözés volt vasárnap egy koppenhágai bevásárlóközpontban, a dán rendőrség szerint több ember is megsebesült.

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Egyelőre nem tudni a sérültek számát, illetve azt sem, hogy vannak-e halottak.

A lövöldözéssel összefüggésben egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A bevásárlóközpontból nagyon sokan menekültek ki. (via Hvg.hu)

Frissítés: Halálos áldozatok is vannak.

Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek – közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya. Soren Thomassen nem pontosította a halottak és sebesültek számát. A rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt.

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A férfit A Fields közelében fogták el. Valószínűleg magányos elkövetőről van szó. A TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda.

„Nem tudjuk pontosan hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly” – írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester nem sokkal korábban a Twitteren.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek