Borsodban öt településen is polgármestert választottak

Megosztás

Az időközi voksolás eredménye öt független polgármester, két helyen is egészen szorosan alakultak a harcok, minimális szavazatkülönbség döntött.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében öt településen tartottak időközi polgármester-választást vasárnap: Bódvalenkén, Igriciben, Szőlősardón, Galvácson és Zádorfalván egyaránt független polgármestert választottak. A szavazást a korábbi vezető lemondása vagy halála miatt írták ki – írja a Hirado.hu.

Bódvalenkén lemondott a község korábbi vezetője, ezért írták ki a szavazást. Két független jelölt, Beri István és Rusznyák Elemér indult a posztért, közülük választhatott a 132 bódvalenkei. Rusznyák Elemér 131 szavazatot kapott, így ő lett a polgármester – mondta Varga Vincéné jegyző.

Igriciben három független jelölt, Gombos Katalin, Tenczel Gábor és Tóth Sándor mérettette meg magát, 438-an szavaztak. Tóth Sándort 233 szavazattal választották polgármesterré – közölte Burainé Hajdú Éva jegyző. Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi községvezető meghalt.

Szőlősardón szintén a korábbi polgármester halála miatt tartottak időközi választást. A független Ritó László és Tóthné Adorján Andrea Mária közül választhattak a helyiek, Ritó László 43 szavazattal nyert, míg a másik jelölt 37 szavazatot kapott – tudatta Vécsei Vilmos jegyző.

Galvácson is a korábbi településvezető halála miatt írtak ki időközi választást. Itt egyetlen független jelölt, Filó Gergő szállt ringbe, rá 53-an szavaztak – közölte Istenes Ibolya jegyző.

Zádorfalván szintén független jelöltek – Farkas Attila, Szabon Tibor, Ruszó Zoltán, Lázi Csaba és Gulyás Dénes – indultak, a 324 választópolgár közülük választhatott – közölte Nagy János jegyző, hozzátéve: a korábbi polgármester halála miatt írták ki az időközi szavazást. A község új polgármestere Lázi Csaba lett, 80 szavazattal. A második legtöbb szavazatot 77-et, Gulyás Dénes kapta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts