Szemétszedő és virágládaszépítő akcióra hívják az avasiakat

Megosztás

Összefogott a Szebb Miskolcért önkéntes szemétszedő csapata, Szarka Dénes önkormányzati képviselő és az Avasi Közösségi Kávézót is működtető Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület, hogy egy közös akcióban megszépítsék az avasi posta körüli közterületeket.

Az akció két részben fog tartani június 27-én hétfőn reggel 9 és délután 3 óra között, illetve 28-án délután négy órától estig. A gyülekező a 3529 Miskolc, Szentgyörgy út 23. számnál történik mindkét nap.


Az akcióra várják az önkéntes csatlakozókat. Mint közleményükben írják, a programterv szerint június 27-én hétfőn a virágládák tisztítása, újraföldelése és beültetése történik meg. Ezt követően június 28-án, kedden lefestik a tárolókat, majd 17 órától indul a Szebb Miskolcért koordinálásában a szemétszedő akció.

Miután egyre több környékbelit elkezdett zavarni a terület állapota, a szervezők úgy döntöttek, hogy közösen teszik élhetőbbé a környéket. Ennek megfelelően az önkéntesek kitisztítják, lefestik és újra beültetik a posta előtt található virágládákat, illetve szemétszedő akcióval teszik szebbé ezt a forgalmas városrészi csomópontot. A remények szerint lelkes helyi önkéntesek hosszú távon is vállalják majd a virágládák és tartalmuk gondozását.

– írták.

Kapcsolódó cikkek