Egy kínai, e-autós óriáscég Magyarországon épít gyárat – de mi lesz a veszélyes akkumulátorokkal?

Megosztás

A NIO cég neve mindannyiunk számára ismerősen csenghet. Orbán Viktor előre megmondta, hogy akkumulátor-nagyhatalom leszünk a következő években. A gödi Samsung azonban rengeteg fejfájást okoz a lakosságnak, jöhet a következő menet a NIO akkuival és veszélyes anyagaival?

Beigazolódtak a pletykák, tényleg Magyarországon épít gyárat az elektromos autókban utazó kínai NIO – írja a Hvg.hu. A vállalat az autókat kiszolgáló akkumulátorcsere-állomásokat és töltőoszlopokat gyártaná nálunk. A magyarországi gyár bejelentését nem más tette meg, mint a cég alapítója, elnöke és vezérigazgatója, William Li. A gyár tényén túl sok minden egyéb nem hangzott el, így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy melyik magyar városban tervezik az új üzemet felépíteni.

A sanghaji székhelyű NIO-t sokan a Tesla riválisának tekintik. Erre a cég is alapozni próbál, Li például az e-cars.hu közlése szerint azt is bejelentette, hogy a vadonatúj modelljeik tíz százalékkal olcsóbbak lesznek, mint a Tesla járművei. A NIO egy ideje már jelen van Európába is, elsősorban Norvégiában, ahol 20 akkucsere-állomást akarnak beüzemelni még az idén.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek