Pintér Sándor: Ezekben a szférákban legfeljebb annak lehet örülni, ha nem lesz elvonás

Megosztás

Igazi polihisztor lett az Orbán-kormányok mindenkori belügyminisztere, a rendfenntartó. Annyi területért lett hirtelen felelős, hogy az akár három-négy külön minisztériumot is megérdemelne. Nem igazán burkoltan mindenkit helyretett legutóbbi beszédjében. Leginkább a humán területen dolgozók egyáltalán ne reménykedjenek béremelésben, örüljenek, ha nem lesz elvonás. Ennyi.

Ne feledjük, a fideszes szavazók fejében továbbra sincsenek “megszorítások”, mert Orbánék csak a gonosz multikat és vállalatokat adóztatják meg. Odáig már nemigen jutnak el, hogy ezeket mind átterhelik a fogyasztókra, ahogy eddig is tették, de lehet újra ellenségképeket gyártani. Egyre több lesz.

Béremelésben pedig ne reménykedjünk (pláne azok után, hogy a miniszterelnök és a miniszterek hatalmas fokú fizetésemelését természetesen villámgyorsan megszavazták maguknak), mert örüljünk, ha nem lesz elvonás. De legalább van Gyurcsány meg a háború, amikre lehet fogni.

A humánszférában legfeljebb annak lehet örülni idén, ha nem lesz elvonás – a Népszava forrásai szerint többek között ezt a konklúziót vonták le a terület egy részéért is felelős tárcavezető, Pintér Sándor zárt körű csütörtöki állománygyűlésen mondott beszédéből. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett miniszteri tájékoztatón csaknem félezren hallgathatták meg az egyes területek államtitkárainak bemutatkozását, valamint Pintér Sándor belügyminisztert. A fórumon részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, akit Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter is elkísért.

A Népszavai információi szerint csak az egészségügyi ágazatot körülbelül hatvanan képviselték, köztük az ágazati háttérintézmények vezetői, az országos intézetek, valamint a centrum kórházak főigazgatói, továbbá a három szakmai – az orvosi, a szakdolgozói- és a gyógyszerészi – kamara elnökei.

A cikk szerint Pintér Sándor egyértelművé tette azt is, hogy pontosan tudja: a hozzá tartozó területek mindegyikének vannak megoldásra szoruló bérproblémái, ám ezek orvoslásáról szerinte akkor érdemes majd beszélni, ha már kiderült, van-e mit szétosztani. Szavaiból úgy tűnt – fogalmazott a Népszava forrása –, hogy gazdaságélénkítésre, honvédelemre még csak-csak lehet némi forrás, ám a humánszférában idén legfeljebb annak lehet örülni, ha nem lesz elvonás.

A csaknem öt órás rendezvény alatt az uniós források esetleges érkezéséről egyetlen szó sem esett. Az viszont elhangzott, hogy az orvosi bérek jövő évben esedékes további 10 százalékos emelését az intézményvezetők fogják szétosztani teljesítményarányosan.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek