Még mindig komoly a baj a Sajóval, a friss videó alapján azt hihetnénk, ez a Mars felszíne

Megosztás

Az ügyet felkaroló és a nyilvánosság elé táró képviselő, Orosz Örs újabb megdöbbentő képsorokkal jelentkezett a Sajó medréből, alacsony vízállásnál. Elméletileg már “tisztább” víz folyik a folyóban, ám ez azt jelenti, hogy már “csak” naponta félmillió tonnányi szennyező anyag ömlik a Sajóba.

Ezután látogatott ki a helyszínre szerdán Orosz Örs szlovákiai magyar politikus, aki élőben jelentkezett be a Facebook-oldalán. „Hölgyek, urak, bármennyire is hihetetlennek tűnik, ez itt most nem a Marsnak a felszíne, hanem a Sajó folyó medre alacsony vízállásnál” – mondta, miközben telefonja kamerájával a vörösre színeződött kavicsokat és a sárgán csordogáló vizet mutatta.

Orosz szerint az egyik szlovák képviselő videót forgatott a napokban, amelyben arról beszélt, hogy a Sajó-szennyezést megoldották. „Így néz ki, amikor meg van oldva a probléma, ilyen egy egészséges folyó” – mondta a politikus ironikusan.

A bejelentkezésében arról is beszélt Orosz, hogy a hivatalos szervek közlése is arról árulkodik, hogy harmadára csökkent a folyóba ömlő szennyező anyag mennyisége. „Ez azt jelenti, hogy naponta nem másfél millió, csak félmillió liternyi szennyező anyag, vagyis nem 4,2 tonna, csupán 1,4 tonna vas kerül a folyóba mindennap. Cinkből is bő fél tonna, arzénból is majdnem két kilogramm, ami sajnos lehetetlenné teszi, hogy a folyó regenerálódása a felső szakaszon újraindulhasson.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek