Érfogóval támadt a kórházi dolgozókra a miskolci férfi

Megosztás

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akit 2021 februárjában az esti órákban mentővel szállítottak a miskolci kórház sürgősségi osztályára – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

A férfi agresszívan lépett fel az őt ellátó egészségügyi dolgozókkal szemben, őket mindvégig szidalmazta, majd egy fém érfogót vett magához, azt a feje felé emelte és szúró mozdulatot tett a személyzet irányába, többször kijelentve, hogy megöli őket. A dolgozók a szomszédos vizsgáló helyiségbe menekültek.

Egyik kollégájuk észlelte a történteket, de a vádlott az ő irányába is csapó mozdulatot tett az eszközzel, így a sértett egy műanyag széket maga elé tartva lépett be a helyiségbe, így sikerült az ágyhoz szorítania támadóját, aki mindvégig szúró mozdulatokat tett felé. Az időközben odaérkező biztonsági őrök csavarták ki a férfi kezéből az érfogót.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte. Súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott több személlyel szemben lépett fel agresszív módon, míg enyhítő körülményként esett latba a beismerő, megbánó magatartása. Az ítélet jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts