Ismét negatív rekordot döntöttünk, kedd este már 403 forint volt egyetlen euró

Megosztás

Mi adófizetők fizetjük meg az Orbán-kormányok baklövéseit, a különadók hírére szakadt be sokadszor a forint. Ki tudja megmondani fejből, mennyi volt a forint-euró árfolyam 2010 tavaszán? Jobb, ha nem nézzük meg.

Kedden 18 óra környékén ismét mélyrepülésbe kezdett a forint, és mindez meg sem állt a 402,99-es szintig. Ezzel újabb negatív rekordot döntött a forint árfolyama az euróval szemben.

A helyzet 19 óra környékén javult valamelyest: akkor 402,7 körül állt a magyar fizetőeszköz, nem sokkal később pedig visszakúszott a 400-as szintre.

A forint árfolyama egy nap leforgása alatt több negatív rekordot is döntött az euróval szemben.

A forint újabb gyengülési hulláma még akkor kezdődött, amikor a különadókat bejelentette a kormány, majd megérkeztek a hírek az EU-s olajembargóról. Ez után múlt pénteken kezdett újra esni, amikor Orbán Viktor arról beszélt, hogy szeretné meghosszabbítani az árstopot, majd a kormányhivatal eljárást indított a Ryanair ellen, amiért a légitársaság átterhelte a különadót az utasokra. Csak így tovább Fidesz, lesz még ennél is rosszabb a magyar fizetőeszköz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek