Széttörte a sörösüveget a sértett fején a miskolci férfi

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A férfi a villamoson együtt közlekedett a sértettel, akit leszállás után verekedésre hívott, majd sörös üveggel olyan erővel fejen ütötte, hogy az üveg megsebezte a sértett arcát.

A vádirat szerint a vádlott 2021. október közepén, este, Miskolcon, villamoson utazott. Ugyanezen szerelvényen tartózkodott a sértett férfi, akit a vádlott az út során folyamatosan nézett. Amikor a sértett az egyik megállóban leszállt megkérdezte az elkövetőt, hogy miért követi. A férfi erre rögtön verekedésre hívta, távolodva a megállótól.

A sértett megkérdezte, hogy miért akar balhézni, az elkövető azonban a kezében lévő sörös üveggel, egy hirtelen mozdulattal olyan nagy erővel fejen ütötte, hogy az üveg darabokra tört.

A bántalmazás következtében a sértett az arca bal oldalán egy 9 cm hosszú metszett sérülést szenvedett el, amely 8 napon belüli gyógytartamú. A sérülés helyét és jellegét, illetve a fejet ért nagy erejű ütést figyelembe véve 8 napon túl gyógyuló sérülés is kialakulhatott volna.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próba ideje alatt álló – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek