Fertőtlenítés az egészségügyben – sterilizált helyiségek

Megosztás

Az egészségügyben rendkívül fontos, hogy folyamatosan fertőtlenítsék az eszközöket, a helyiségeket, na meg persze a légteret. A hagyományos módszerek azonban sokszor kellemetlen mellékhatásokkal is járnak, ráadásul az eszközök tárolása is sokkal bonyolultabb. 

Azonban, ha nem eléggé óvatosak az intézmények, akkor megnő a kockázata az átfertőződés veszélyének, amely súlyos betegekre nézve akár halálos is lehet. Most a járvány idején még fontosabb, hogy steril állapotok uralkodjanak. A következő pár sorban most megismerkedhet egy hatékony, UV-C alapú fertőtlenítő módszerrel. 

A germicidlámpa működési elve

Az UV-C, vagy más néven germicidlámpák számos területen hasznosíthatók. De mielőtt ebbe belemennénk, érdemes néhány szóban megemlíteni, hogyan is működnek ezek a készülékek. 

Ezek a speciális lámpák képesek elpusztítani az olyan mikroorganizmusokat, mint amilyen a vírus, a penész vagy a gomba. Sőt, még az olyan légtérben szálló mikrobákat is nyakon csípik, amelyeket csak magas intenzitású sugárzással lehet megsemmisíteni. 

Egyértelmű tehát, hogy ezen módszer előnye jól kiaknázható az egészségügyben is.

Melyik germicidlámpás készüléket válasszam?

Kezdjünk mindjárt az egészségügyi intézményekkel! Ezekben szó szerint sterilizálni kell a helyiségeket. Ott vannak például a kórházi műtők, a várótermek, a betegszobák. Ilyen helyeken sosem lehetnek elég óvatosak. Éppen ezért nagyon hasznosak a gurulós állvánnyal ellátott germicidlámpás készülékek. A Hollandimpex felület- és légfertőtlenítő termékei között találkozhat is ezekkel a speciális készülékekkel. 

De hogyan segítenek ezek az egészségügyben? A gurulós változatok három lámpatesttel is el vannak látva, így képesek több irányba sugározni. A többirányú sugárzás garantálja, hogy akár az egész terem megkapja a megfelelő mennyiségű UV-C dózist. Az állványnak köszönhetően pedig könnyen mozgatható egyik helyiségből a másikba. 

Mit kell tudni a sugárzásról?

A sugrázás alapvetően az emberre nézve is veszélyes, ezért tilos a készüléket emberek mellett működtetni! Ajánlott műszak előtt, után, vagy akár éjszaka elvégezni velük a csírátlanítást. 

Szintén hatással lehet a tárgyakra is. A műanyag és a szépen megmunkált fabútorokat öregíti a sugárzás. Ez a jelenség ahhoz hasonlítható, mint amikor a napra kitesszük a kerti bútorokat, és azok kicsit megfakulnak. 

A Hollandimpex azonban számos különféle tulajdonságokkal rendelkező terméket kínál fel nekünk. Az egészségügyben a korábban említett gurulós állvány az egyik leghatékonyabb. Ezenkívül vannak még speciális légtisztítók is, amelyeket akár otthon, a lakásban is hasznosíthatunk. Ezeknek előnye, hogy habár germicidlámpákat rejtettek el a belsejükben, mégis olyan zárt rendszer keretében működnek, amelynek köszönhetően a sugárzás nem jut ki a környezetbe, így emberi jelenlét mellett is használhatóak.

Kapcsolódó cikkek