Novák Katalin a kis hevesi falunak magassarkú cipőket vitt, a helyiek járdának és bölcsődének jobban örülnének

Megosztás

Újdonsült köztársasági elnökünk gesztust szeretett volna tenni az őt személyes hangú levélben köszöntő boltos hölgynek. Ám a kistelepülésen a helyiek inkább mást szeretnének Novák Katalintól, mint cipőket.

Egy apró élelmiszerbolt tette néhány napra híressé a Heves megyei Karácsond községet, ahol az államfő tett villámlátogatást és vitt cipőket. A helyiek másnak jobban örültek volna. A részletekről a Népszava számolt be.

Hatalmas kokárda díszeleg a „Zsuzsa Mini ABC” ablakában, hátul az udvaron még a szélforgó lapátjai is nemzeti színben pompáznak. Nem véletlenül érkezett a köztársasági elnök a múlt hétvégén épp e kis karácsondi üzletbe: a tulajdonos, akit mindenki csak „Boltos Zsuzsaként” emleget a faluban, szívhez szóló gratuláló levelet írt neki megválasztása alkalmából, erre válaszolt az államfő egy személyes gesztussal, hogy útban hivatalos sátoraljaújhelyi programja felé kis kitérőt tegyen, és meglátogassa a lelkes boltost.

Utcabelieket kérdeztek aztán arról, mit képzelnének leginkább a zsákba, amelyet Novák Katalin adományként hozott, azaz mire lenne legfőképpen szüksége a falunak a cipők helyett. A járdát említik jó néhányan, ennek híján ugyanis sokan az úton kell, hogy tolják a babakocsit, de felhozzák a bölcsődét is páran, mondván, évek óta csak ígérgetik, hogy megépül végre az intézmény, miként az óvodát is bővíteni kellene, mert hála az égnek, Karácsondon sok gyerek születik, s a régi épület lassan szűknek bizonyul.

Ezek a beruházások folyamatban vannak – mondja Földi Csaba a falu független, de a helyiek szerint jobboldalra húzó polgármestere, akinek hivatalába mi is váratlanul toppanunk be. A belső tereket épp most újítják fel, a falu vezetője csak beugrott, de már megy is tovább: ezzel indokolja, hogy nem szeretne nyilatkozni Novák Katalin látogatásáról. Annyit mond csak, hogy megtiszteltetés a településnek a vizit, amelyről előzetesen nem értesült, csak utólag tudta meg, hogy Karácsondon járt a a köztársasági elnök. (A településvezetőről egyébként korábban az Átlátszó írta meg, hogy irányítása alatt a csatorna-beruházásokra elnyert pénzből inkább aszfaltoztak, többek között épp az ő, illetve egyik rokona és alpolgármestere utcájában is, ami miatt később a falut jogerős ítélet kötelezte a „csatornapénzek” visszafizetésére.)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek