Két hét után menesztette az új miniszter a csinos, “érettségis” államtitkár hölgyet

Megosztás

Pedig két évvel ezelőtt Orbán Viktorék még törvényt is módosítottak azért, hogy Rácz Zsófia diploma nélkül is államtitkárrá válhasson. Most átkerült a kormányátalakítás után egy másik minisztériumhoz, de szinte azonnal kidobták az állásából, már nem államtitkár. Vajon mi történhetett a háttérben ez alatt a két hét alatt?

Rácz Zsófia az a fiatal tisztviselő, akit 2020-ban egy külön rá szabott törvénymódosítással, diplomája megszerzése előtt neveztek ki, de június 12-től nincs állása. Pedig 104 helyett vasárnaptól már 108 helyettes államtitkár működik. A 2010-ben alakult Orbán-kormányban még 64-en voltak.

Az említett Rácz Zsófia, akinek a kedvéért 2020-ban törvényt módosítottak, hogy egyetemistaként helyettes államtitkár lehessen, májusig a Miniszterelnökséghez tartozott, mert oda követte az EMMI-ből a tárca nélküli miniszterré kinevezett Novák Katalin jelenlegi köztársasági elnököt. Őt a miniszterelnök május 25-ével áthelyezte a KIM-hez, ahová most az ifjúságpolitika tartozik, de június 11-ével máris felmentette az ottani új miniszter javaslatára. Vagyis Csák János nem tartott igényt a szolgálataira. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek