Idén nem lesz látogatható a miskolctapolcai őspark a felújítási munkák miatt

Megosztás

A felújítási, újjáépítési munkák miatt a miskolctapolcai őspark le lesz zárva ezen a nyáron. Ez az ára annak, hogy megvalósulhasson a zöldterület, a közművek, a közlekedőfelületek és a szolgáltatóegységek teljes megújítása – írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal. 

A miskolctapolcai park, a sétányok és a Csónakázó-tó környezetének teljes felújítása március végén kezdődött el és egészen következő év tavaszáig tart majd. 

A munkaterület a Hotel Kitti parkolójánál kezdődik és magába foglalja a Barabits-sétányt, az úgynevezett geometrikus parkrészt és az ősparkot, kialakítanak egy tanösvényt, megújul a Csónakázó-tó környéke, és maga a tó is, hiszen abból a nyáron várhatóan 2400 köbméter iszapot távolítanak el. A beruházás zárásaként a Dehmel Nándor sétány is új köntöst kap

– mondta el korábban a minap.hu-nak Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője

A polgármesteri hivatal most felhívta a figyelmet arra, hogy a sétálók, látogatók számára ez a rész forgalom elől elzárt területnek tekintendő, mindenképp ajánlott a munkaterület kikerülése.

„Az ide beparkoló magánautók ugyancsak sok problémát okoznak, akadályozzák a munkát”

– hangsúlyozzák.

A Csónakázó-tó partfalát is újjáépítik, a kisebbik hidat elbontják, újat építenek helyette, a nagyobbikat felújítják. A beruházás további elemei a következő hónapokban: vezetékek fektetése, közműcsere, új sétányok, új burkolatok, fák ültetése, öntözőrendszer, interaktív táblák, bronzszobrok, faállatok, kandeláberek, valamint kukák kihelyezése, és vécé is épül.

A beruházó tervei szerint a teljes felújítás jövő tavaszra lezajlik.

Kapcsolódó cikkek