Durván szókimondó elemzés arról, mennyire sikerült a pedagógusok ellen hergelni a fél országot

Megosztás

Ha ki mernek állni a véleményükért, az a baj, ha nem tesznek semmit, hanem beletörődnek, az a baj. A társadalom megbecsültségi ranglétráján egészen alul foglalnak helyet már a pedagógusok, amikor pedig merészelnek kiállni a véleményük mellett, az oktatásért, a gyermekekért, a jövőnkért, akkor csak úgy zúdul rájuk az “okos” kommentek hada.

Lucától a betegsége és kórházi kálváriái révén már korábban is olvashattunk elemzést, most ezúttal a tanárokkal kapcsolatban osztott meg valamit, amivel nehéz nem egyetérteni.

“Több hírportálon láttam, hogy a budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban ma 58 pedagógus jelentett be polgári ellenállást, mely keretein belül nem hajlandóak érettségiztetni sem. Én hülye meg elkezdtem kommenteket olvasgatni, ami szinte minden alkalommal agyvérzés közeli állapotokat idéz elő nálam, és amiket nem is tudok szó nélkül hagyni.

Rengetegen írták ugyanis, hogy a pedagógusoknak várniuk kellett volna, és nem a gyerekek kárára kellene tenniük mindezt. Beszéljünk akkor kicsit arról, mi is van igazán a gyerekek kárára, ha már ennyire témánál vagyunk. A gyerekek kárára van például, hogy egyre több kórházban csak megadott napokon születhetnek meg az orvoshiány miatt. Na az aztán a gyerekek kárára van. A gyerekek kárára van például az is, hogy sokan a hitelek miatt fogannak és születnek meg olyan háztartásokba, melyek saját ingatlan reményében hitelcsapdába vannak kényszerítve a ritka remek lakhatási helyzet és családtámogatási rendszer miatt, ami itthon van.

A gyerekek kárára van az is, Anya és Apa épphogy el tudja tartani a Mars felé szárnyaló fizetésükből a családot olyan árak mellett, melyek lassan úgysem lesznek finanszírozhatóak, ha a család minden egyes tagja bazi nagy összhangban kezdi el napi három étkezésnél szopogatni az akciós csirkeszárnyvéget. A gyerek kárára van az is, hogy az óvodákban a szeretett óvó nénijeiktől már kezdik megszokni, hogy folyamatosan elköszönnek, és hogy évről évre új pedagógus nevét kell megtanulniuk. Már ha egyáltalán jön hozzájuk új óvó néni ugye, és nem csak szimplán bezárják a csoportjukat.

Meglehetősen a gyerekek kárára van az is, hogy az énektanár tanítja nekik a fizikát, a kémiát és a matekot is, az meg aztán végképp, hogy a megmaradt tanáraik ki vannak égve, és emiatt nem tudják megfelelően ellátni a munkájukat úgy, ahogy azt amúgy a szívük diktálná, hiszen ezért lettek annak idején pedagógusok. Ember legyen a talpán ugyanis, aki akkor is szívvel-lélekkel lenne képes végezni a munkáját, ha egyetemi diplomával annyit keresne, mint egy gyorsétteremben dolgozó diákmunkás, és amikor ezt szóvá tenné, az ország vezetőitől flegma, vállvonogató válaszok mellett még azért egy kis fenyegetést is kapna mellé.Kifejezetten a gyerekek kárára vannak a „politikai” reklámok a TV-ben és az interneten is, melyeknek annyi mélyre szántó céljuk van, mint más bőrszínű, szexuális irányultságú, politikai beállítottságú emberek kisemmizése, megalázása és a közvélemény ellenük uszítása, és melyet egy kisgyerek úgy beszív, mint egy szivacs.

És meglehetősen a gyerekek kárára van az is, hogy egy olyan korrupt, gazdaságilag röhejesen elmaradott, hazugságokkal és gyűlölettel teli országban nőnek fel, ahol még egy háború is politikai eszköz, és ahol azokat a szakembereket lehetetlenítik el, röhögik ki, alázzák meg és folytatnak ellenük kormánypropagandát, akik még tehetnének azért, hogy ne olyan gerinctelen és gonosz emberek legyenek belőlük, mint amilyen emberek tarkítják a kormányunk padsorait.

Ami igazán a gyerekek kárára van, az a kormány, és az általa kiépített gyomorforgató rendszer, mely nevetség tárgya és ellenpélda a legtöbb országban. A legjobban pedig az lesz majd a gyerekek kárára, mikor a pedagógusok is elfáradnak, és nem küzdenek tovább sem a gyerekekért, sem önmagukért, és sem az őket megalázó rendszer ellen.

Ez pedig majd nem csak a gyerekek, de az egész ország kárára lesz.”

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy
Luca elemzése ismét beletalál a közepébe

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek