Új helyszínen várja az érdeklődőket a miskolci fröccsfesztivál

Megosztás

Június 10-11-én ismét a hűsítő fröccsöké lesz a főszerep: a Nagyavason, a Bortanyától a Pinyóig nyitnak a pincék, érkeznek helyi és vendégborászok, felpezsdülnek az avasi pincesorok.

Az idei évben a Fröccsfesztivál új útvonalon várja a szórakozni vágyókat, és a korábban már megszokott Kisavas Első sorról a Nagyavasra költözik. A Papszer 2-ről indulva a Bortanyától egészen a Pinyóig számos borház és pince nyitja majd kapuit és gondoskodik a legkedveltebb fröccsök kikeveréséről.

A hatalmas fákkal körülvett, magával ragadó környezet kiváló helyszíne lesz hűsítő fröccsök, pezsdítő buborékok elfogyasztásához, kulináris ínyencségek kóstolásához és a zenei élmények megéléséhez.

A kétnapos fröccsünnepen a fesztiválozók borospohárral a kezükben sétálhatnak a nyitott pincék és borpontok között, maguk keverhetik ki kedvenc fröccsüket a bükki, tokaji, egri, balatoni és villányi borokból. Az est kiemelt szakmai programja az idén 10 éves Gallay Kézműves Pince „10 év a poharakban, 10 év szavakban” kóstolója, ahol az elmúlt évek kiemelkedő Michelin-csillagos éttermeket megjárt kultikus borait, történeteket interaktív borbemutató keretében ismertet Borbély Roland alapító borász.

A fesztiválon a kulináris élményről A Leves, a Borsod Burger, a BBQ Placc, a Yo East és a Kisfalucska Udvarház finomságai mellett a Borsodi Sajtműhely sajtjai gondoskodnak, a pincetulajdonosok pedig borkorcsolyákkal készülnek a fröccsözés mellett megéhezett vendégek számára. Az ingyenesen látogatható 2 napos rendezvény mindkét napján utcazenészek és DJ-k gondoskodnak a fesztiválozók szórakoztatásról.

A rendezvény civil szervezetek, magánszemélyek és pincetulajdonosok együttműködésével jön létre.

A rendezvény minden programja ingyenes és szabadon látogatható.
A borpontokon a kiszolgálás fesztiválpohárba történik, mely a fesztivál több pontján megvásárolható.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják. Bővebb információ az esemény facebook oldalán.

https://www.facebook.com/miskolcifroccsfesztival

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek