Időutazás: Lillafüred és környéke a második világháború előtt – videó

Megosztás

A lillafüredi kisvasút már az 1920-as évek derekától szállított utasokat és mindig is a turisták egyik nagy kedvence volt. A korabeli képsorokat elnézve nem is tudunk ezen meglepődni, Magyarország egyik ékköve a Bükk és különösen Lillafüred környéke.

97 (egyes források szerint 99) évvel ezelőtt ezen a napon szállított először utasokat a kisvasút Lillafüreden. Persze a gyönyörű helyszínre nem csak emiatt érdemes ellátogatni. A videót a NAVA osztotta meg a közösségi médiában, minden képkockája aranyat ér.

A személyautó, a Lillafüredre vezető út, a kisvasút mozdonya, az emberek öltözködése, illetve a háttérben időnként fellelhető feliratok mind óriási élményt jelentenek. Ez a videó annyira régen készült, hogy rendkívül kis esélye van annak, hogy bármelyikünk is élt akkor. Ugyanakkor jó ideig nem sok minden változott utána sem, az már sokunknak ismerős lehet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek