A fájó igazság: íme egy átlagos magyar “felháborodása” a tanárokkal és a tűzoltókkal szemben

Megosztás

A szarkasztikus írás nagy tempóban terjed az interneten, sajnos nem tudunk nem egyetérteni vele. A magyarországi viszonyok tökéletes felvázolása. Miért legyél inkább focista, mint “semmirekellő” tűzoltó, vagy pedagógus.

A közösségi médiában találkozhattunk a Cs. Gábor által posztolt írással, ami elképesztően betalál. Sajnos.

“Felháborítónak tartom, hogy az egész nyáron vakációzó, de tanév közben is legfeljebb 8-tól 16 óráig – tehát csak 8 órát – dolgozó pedagógusok megint megússzák az extraprofit-különadó fizetését. Meddig akarnak még a társadalom nyakán élősködni?! Hány bőrt fog még a kormány lenyúzni a szerencsétlen bankokról, kereskedelmi láncokról, biztosítókról a MOL-ról és az energiaszektorról?!Miért nem értik meg a pedagógusok, hogy a 2014-es megállapodás, mely szerint a mindenkori minimálbérhez viszonyítják a fizetéseket már idejétmúlt, azért nem tartja be a kormány.

Inkább úgy kéne dolgozni, hogy ne mindig csak mindenféle tárgyakból nyerjenek nemzetközi tanulmányi versenyeket a diákok, hanem kivívják Pintér Sándor és Parragh László elismerését is. Különben, jónéhány pedagógus neve merült fel annak idején az olajszőkítésekkel kapcsolatban, ne csodálkozzanak, hogy most nem övezi őket olyan szintű megbecsülés, mint például Pintér Sándort. Még valamin el kellene gondolkodni a tanároknak meg annak a másik élősködő bandának, a tűzoltóknak: (

Na, a tűzoltók is… Van, mikor nincs is riasztás, csak ücsörögnek a laktanyájukban, oszt’ olyankor is megkapják a teljes bérüket… Mindegy, hagyjuk, csak azt nem bírom, mikor picsognak, hogy így alacsony a bér meg úgy alacsony, miközben a kormány ingyen löki nekik az adrenalint…) Mikor hallottak focistákat panaszkodni az alacsony fizetés miatt? Ők miért tudják beosztani a jövedelmüket? Lassan oda jutunk, hogy egy 20 éves NB3-as focistánál jobban keres egy 30 éve tanító középiskolai tanár. Aztán ne csodálkozzunk, hogy hiányszakma lesz az NB3-as focista. Ha a kis – meg nagyobb – települések lakói gólt szeretnének látni, kihez fognak fordulni, majd a matektanárhoz vagy a tűzoltókhoz, mi?!

Ráadásul, a magyar foci az alacsony nézőszámok miatt olyan unalmas, hogy az amúgy is napról napra élő labdalovagoknak még a napi adrenalinlöketük sincs meg, mint a mázlista lánglovagoknak. Meg aztán, tegyük szívünkre a kezünket: olyan nagy szükség van tűzoltóra és pedagógusra? Csak 1868-ban vezették be a tankötelezettséget, állandó tűzoltóság meg még rövidebb ideje van, aztán addig is volt élet Magyarországon! Én azt mondom, kevesebb tanár és tűzoltó, kevesebb gond, kevesebb bérköltség, kevesebb feszültség. Hajrá Magyarország!”

… a gond az, hogy könnyen lehet, hogy hazánkban rengetegen még akár így is gondolják. Csak fogadjunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek