Mészáros Lőrinc beszédet mondott banktulajdonosként, értjük, miért nem vállalkozik ilyenre – videó

Megosztás

Lett bőven folytatása a “legyetek bátorak” és egyéb örökzöld megszólalásának. Ő lenne Magyarország leggazdagabb embere ugyebár és ez ne egy paródia… sajnos.

Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc ritkán mond beszédet, de amikor erre vállalkozik, olyankor gyakran nagy életigazságok hagyják el a száját. Emlékezzünk csak vissza 2020 nyarára, amikor „legyetek bátorak” harci kiáltással útjára engedett egy csapat diákot – írja a Telex.hu.

Most Hadházy Ákos töltött fel egy videót a Facebookra, amin az egykori gázszerelő beszédet tart, bár azt nem tudni, a felvétel pontosan mikor és hol készült. Mészáros szavaiból ítélve valamilyen karácsonyi ünnepségen.

Bár a beszéd nagy része egyáltalán nem érthető, azért az rögtön lejön, hogy a volt felcsúti polgármester most sem hagyta bölcseletek nélkül a közönséget. Például ilyeneket mondott:

  • „tavaly a Covid ugye nem engedte meg, hogy úgy döntsünk, hogy rendezzünk” karácsonyi ünnepséget;
  • „rengeteg munka létezik erre az évre”;
  • „azt gondolom, a cél irányába tartunk”;

A kormánynak is megköszönte, hogy támogatja, segíti, „mindent elkövet” azért, hogy simán menjen az MKB-Budapest Bank-Takarékbank fúziója. „Hiszen ők is tulajdonosok, kisebbségi tulajdonosok, így jártak el”, magyarázta Mészáros, aki szerint a gigabanki összeolvadás egyedülállóan gyorsan ment végbe Európában, vagyis az ő szavaival élve: „ha jól gondolom, ilyen sebességgel még Európában sem olvasztottak össze bankokat (…), nem győzőm méltatni és dicsérni a társaságot”.

Kiderült az is, „mi azt gondoljuk, hogy a bankunkból profitot kivenni nem szeretnénk”, és Mészáros akkor lesz teljesen elégedett, ha „egy igazi magyar szuperbank fog megalakulni”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek