Miskolc északi iparterületén újabb beruházó épít gyártócsarnokot, kapós lett a város a befektetőknél

Megosztás

A Chervon után az IGPark is megkezdte a beruházás első ütemét a város új iparterületén. Remekül alakul a város sorsa, ami a befektetési kedvet illeti.

A miskolci Mechatronikai Ipari Park bejáratára gyakorlatilag ki lehetne tenni a “Megtelt!” táblát. Legutóbb a Chervon Autó települt ide, már magasodnak a gyártóüzemük vázszerkezetei, közvetlenül mellette pedig most egy újabb csarnok alapkövét helyezték el – írja a Minap.

Az IGPark Miskolc projekt első ütemében egy 19 ezer négyzetméteres gyártó- és logisztikai csarnok épül, a munkát már a jövő héten megkezdik, és a tervek szerint 2023 első negyedévében végeznek vele. Az Infogroup egy globális gyártócég tenderén nyerte el a lehetőséget arra, hogy a csarnokot bérlői igényre szabottan kialakítása. A cég további minimum 13 ezer négyzetmétert biztosít bérbeadásra, a teljes beruházás értéke így összességében meghaladja a 14 milliárd forintot.

A csarnok alapkövét Veres Pál polgármester, Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, valamint az Infogroup képviseletében Székely István és Székely Ádám tette le. A cég ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, Kecskemét után érkeztek meg most Miskolcra, és “itt nagyon jó helyen” vagyunk – fogalmazott Székely Ádám.

– A 30 ezer négyzetméteres kapacitásunk mintegy kétharmadába hazánk egyik legnagyobb vállalata költözik majd be, akivel már megkötöttük a bérleti szerződést – tudatta. – Azt látjuk, hogy a régió dinamikusan fejlődik, ezért is választottuk Miskolcot.

Elárulta azt is az ügyvezető igazgató, hogy cégalapító édesapja a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban tanult, így van más kapcsolódás is a borsodi megyeszékhelyhez.

– Ígérjük, jó polgárokként fogjuk szolgálni a város érdekeit – emelte ki, rámutatva például, hogy mivel a környezeti felelősségvállalás fontos számukra, így az ipari beruházásokat kiszolgáló zöld energetikai projektek is napirenden vannak Miskolcon.

Az összefogást, az összehangolt munkát emelte ki beszédében Veres Pál polgármester a cég, a Miskolc Holding, a városvezetés és a térség országgyűlési képviselője között.

– Nagyon komoly harc eredménye a beruházás – mutatott rá, kiemelve azonban, hogy újabb miskolci munkahelyek jönnek létre. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek