Érdekes: a kaszinók és Orbánék kőbányája kimaradtak a különadóból

Megosztás

Tényleg mindenki tegye oda a részét ebben a nehéz gazdasági helyzetben a költségvetésbe… kivéve persze a NER-lovagok érdekeltségeit. Velük kapcsolatban nem fontos, hogy közös legyen az a teherviselés.

Furcsa, hogy a kaszinókat nem sújtja a különadó, pedig ha valahol, hát ott extra profit keletkezik – ezt mondta az ATV Híradójának Vadász Iván adószakértő. Hangsúlyozta: a 800 milliárd forintos elvonást végső soron az emberek fizetik meg, hiszen az érintett cégek beépítik áraikba az elvont tételeket.

Hozzátette azt is, nem érhette váratlanul a különadókról szóló miniszterelnöki bejelentés az érintett kört. Cégvezetők ugyanis már akkor számolgatni kezdtek, amikor a választás után a kormányfő a multik megadóztatásának lehetőségéről beszélt.

Vadász Iván „torzító” adóknak tartja a különadókat, mert nem tudható, hogy az állam milyen szempontok szerint mutat rá egy terület nyereségességére.

Az ötödik Orbán-kormány első intézkedésével, amelyről a csütörtöki Kormányinfón adtak tájékoztatást, elvonják a multiktól és a bankoktól az extraprofit nagy részét. Amit az eddigi tapasztalatok alapján úgyis át fognak hárítani a fogyasztókra, azaz a bérből és fizetésből élő lakosságra. Tehát remekül hangzik az adóztatás, de valójában mi, kisemberek fizetjük meg, ne legyenek kétségeink, emlékezzünk a bankok megadóztatására.

Ehhez a gondolatmenethez még Hadházy Ákos független képviselő is hozzátette a maga véleményét Orbán édesapjának bányájával kapcsolatban. Ott nincs extra profit? Dehogy nincs, csak már Hatvanpusztán építkeznek belőle.

“Egy valódi piacgazdaságban nincsen extraprofit, mert a versenytársak versenyeznek és igyekeznek egymás árai alá menni. Korrupt társadalmakban van ilyen persze, ha például egy kőbánya horribilis áron, versenytársainál drágábban szállíthatja állami beruházásokhoz a követ, csak mert a papa a góré. Nálunk ez így van, részletek itt:
https://www.direkt36.hu/igy-lett-nyeresegesebb-az-orban…/.
A bányászat valahogy pont kimaradt az extra adók felsorolásból…
Orbán tegnapi bejelentése csak az infláció további felpörgetésére jó. Ha a nagyáruházakra extra adót vet ki, azok majd drágábban adják az élelmiszert. Így Ön az áruház kasszájánál fogja kifizetni a rezsicsökkentés árát (és persze a korrupt hadi beszerzéseket és az Orbán papája által horribilis áron szállított kő árát is).

Lehet, hogy egy kép erről: emlékmű és , szöveg, amely így szól: „Extraprofz vállalkozás nem az érdemei miatt, nem tisztességesen szerzett. #HADHÁZYÁKOS Orbán apjának kÅbányája többszörös haszonkulccsal dolgozik. nem adóztatja a miniszterelnök, hanem kastélyt épít hasz”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek