Sokkoló: a 14 éves fiú egy Snapchat-vita után leszúrt egy 12 éves lányt a nyílt utcán

Megosztás

Ha megfelelően használjuk, remek dolog az internet, de elképesztően elharapózott az erőszak is, a fiatalok körében különösen. Egy ilyen vita után egy bevásárlóközpont mellett bicskával nyakon szúrta az áldozatot, akinek már nem lehetett megmenteni az életét.

Bűnösnek találta és életfogytiglanra ítélheti a liverpooli bíróság azt a 14 éves fiút, aki tavaly novemberben szúrta le a 12 éves Ava White-ot a város egyik népszerű bevásárlóközpontjánál – írja a Vice. A támadás ráadásul egy forgalmas időpontban, Liverpool karácsonyi fényeinek felkapcsolásakor, emberek között történt.

A támadást egy Snapchat-vita váltotta ki: az elkövető a népszerű közösségi felületen készített felvételeket az áldozatról, akivel ezt követően ő és barátai összeszólalkoztak. A fiú ezután rugósbicskával nyakon szúrta a fiatal lányt, akit kórházba szállítottak, de nem tudták megmenteni az életét. Az elkövető a támadás után elrejtette kését és kabátját, de a rendőrök mind őt, mind társait elfogták. Kihallgatásakor azt mondta a rendőröknek, „fogják be”, és állította, önvédelemből szúrt, tartva attól, hogy a lánynál is fegyver van.

A gyilkossággal kapcsolatban ártatlannak vallotta magát, de a bíróság bűnösnek mondta ki. Az ügyben ítélkező bíró szerint a fiú életfogytiglanra számíthat, mire az elkövető elsírta magát. A börtönbüntetés hosszáról júliusban fognak dönteni.

A Vice emlékeztet: Nagy-Britanniában történelmi csúcson van a fiatalkorúak közötti gyilkosságok száma, ebben pedig a Snapchatnek is szerepe van, a platform ugyanis teret ad a tinédzserek egymás közötti erőszakos kommunikációjának. Szakértők szerint az online felületeknek sokkal többet kellene tennie, hogy biztonságos körülményeket teremtsenek a digitális térben.

Remek irányba halad a civilizáció… (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek