Tárgyalt Varga Judittal az uniós biztos és most sem lát semmilyen pozitív fejleményt jogállamiságunkban

Megosztás

Sajnos tapasztalatból azt mondhatjuk, jó eséllyel igaza van a biztos úrnak, ami a magyarországi, rendkívül szegényes jogállamisági maradékot illeti.

Sajnos nem tudok pozitívabb fejleményekről beszámolni a magyar jogállamisággal kapcsolatban, de hangsúlyozhatom, hogy a bizottság kész együttműködni a magyar hatóságokkal a felvetett kérdések megoldása érdekében” – mondta Didier Reynders igazságügyekért felelős uniós biztos az uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek hétfői tanácskozását lezáró sajtótájékoztatón. A 7-es cikk szerinti eljárás részeként a miniszterek megvitatták a magyar alkotmányos és választási rendszer működésével, a bírósági rendszer függetlenségével kapcsolatos kérdéseket.

Didier Reynders azt mondta, megtárgyalták Magyarország alkotmányos és választási rendszerét, az igazságszolgáltatás függetlenségét, a korrupciós és összeférhetetlenségi ügyeket, a szólás- és egyesülési szabadság helyzetét és a gyermekvédelminek nevezett törvény hatását az LMBTI-közösségre.

Az EBESZ jelentése alapján az áprilisi választásokról azt mondta: Magyarországon rendben zajlottak le az áprilisi parlamenti választások, a választóknak egyértelmű lehetőségeket biztosítottak a részvételre, azonban továbbra is aggasztó a média részrehajlása és a választási kampány nem átlátható finanszírozása.

A magyar médiával kapcsolatban továbbra is aggasztó a médiaszabályozó hatóság függetlensége, mivel tagjait egytől egyig a Fidesz nevezte ki. Megemlítette, hogy a Médiatanács megtagadta a Klub Rádió műsorszolgáltatási engedélyének megújítását, amely egy folyamatban lévő kötelezettségszegési eljárás tárgya.

Hogy vélekedik erről Varga Judit? Ezt a Facebookon tette közzé:

Április 3-án ráadásul bebizonyosodott: a magyar emberek nem osztják a balliberális oldal aggodalmait. A magyar kormány pedig minden kérdést megválaszolt már korábban, amelyek azonban mind elismerés nélkül maradtak. Mi mindenesetre maradunk a közösség elhivatott tagjai, állunk a tagállamok és az uniós vezetők rendelkezésére és csak arra bátorítjuk őket, hogy értékeljék hazánk konstruktív hozzáállását.” (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek