Utolsó pillanatos góllal nyert a DVTK

Megosztás

A Diósgyőr a feljutásról lecsúszott, de legalább győzelemmel zárta az idényt.

A Merkantil Bank Liga 38., utolsó fordulójában Jurek Gábor góljával gyorsan vezetést szerzett a DVTK, amit egy balszerencsés esetet követően megítélt büntetőből egyenlített ki a Budafok. A második játékrészben sokáig nem esett gól, a vendégek kihagyták a helyzeteiket, ám a hosszabbítás perceiben Hornyák Marcell beállította a végeredményt. Vajda Botond ezen a találkozón debütált a DVTK első csapatában, míg Dejan Karan visszavonulása előtt utoljára lépett pályára – írja a Dvtk.eu.

Merkantil Bank Liga 38. forduló

Diósgyőri VTK – Budafoki MTE 2-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 1466 néző. Játékvezető: Hanyecz Bence (Medovarszki János, Belicza Bence Péter).
DVTK: Danilović – Szűcs K., Karan, Belényesi – Eperjesi, Bertus, Lucas, Oláh B., Bárdos – Jurek, Eppel. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
BMTE: Horváth A. – Margitics, Jagodics M., Horgosi, Fótyik, László D. – Csonka A., Filkor, Kovács D. – Beke P., Szabó L. Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Csere: Eppel helyett Hornyák és Jurek helyett Kocsis D. az 58., Filkor helyett Soltész I. és Kovács D. helyett Adorján K. a 60., Bárdos helyett Zsolnai és Oláh B. helyett Vajda B. a 71., Beke helyett kalmár O., Margitics helyett Takács R. és László D. helyett Zuigéber a 75. Karan helydett Polgár a 89. percben.
Sárga lap: Szűcs K. a 20., Zsolnai a 83. percben.
Gólszerző: Jurek (1-0) a 6., Szabó L. (1-1, 11-esből) a 17., Hornyák (2-1) a 90+1. percben.

Edzői értékelések

Dragan Vukmir: – Szeretnék gratulálni a csapatnak, a srácok megküzdöttek a győzelemért. Jól kezdtük a találkozót, korán rúgtunk egy gólt, majd szinte a semmiből kaptunk egy 11-est, egyenlített az ellenfél, ami visszahozta őket a mérkőzésbe. Ezután próbálkoztunk, azonban nem voltunk eléggé türelmesek, kapkodtunk, az ellenfelünk majdnem megbüntetett minket. A végén azonban sikerült megszerezni a győztes gólt. 

Csizmadia Csaba: – Az első tíz perc után, amikor gólt is kaptunk, rendeztük sorainkat, utána jól játszottunk. A csapatot csak amiatt érheti szemrehányás, hogy ennyi helyzetet nem szabad kihagyni, le kell rendezni a mérkőzést, és akkor nem kerülünk ilyen helyzetbe, hogy az utolsó percben egy lepattanó labdából gólt kapunk. Az egész szezont hűen tükrözi a mai találkozó végének alakulása.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek