Fontos ukrán bástya esett el, Mariupol utolsó védői is megadták magukat, nem tudni, mi van velük

Megosztás

Mivel oroszok által ellenőrzött területre szállították őket, további sorsuk ismeretlen. Az pedig sosem fog kiderülni, hogy mennyien halhattak meg a színházban, mert az oroszok máris eltakarították a romokat, a holttesteket pedig tömegsírokba szállították.

Denisz Prokopenko, a mariupoli Azovstal acélgyárat védő Azov zászlóalj parancsnoka pénteken bejelentette, hogy a katonák életének védelme érdekében abbahagyják a terület védelmét. Az Azov megadási feltétele az volt, hogy az oroszok engedjék elszállítani a bunkerekből a civileket, a sebesült katonákat és a holttesteket.

Hétfő óta több száz katona hagyta el az acélgyár bunkerrendszerét, akiknek a további sorsa bizonytalan, hiszen az oroszok által ellenőrzött területekre szállították őket. Az orosz törvényhozás pedig már készíti elő azokat a törvényeket, amik alapján meg lehet büntetni őket.

Az Azov zászlóalj a háború kezdete óta ők védte Mariupolt, az utóbbi hetekben az Azovstal acélgyár bunkereiben tartották magukat az orosz megszállókkal szemben. (BBC) (via 444)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek