A borsodi roma házaspár ötven éve él együtt, becsületes munkával csodálatos életet teremtettek – videó

Megosztás

Horváthék elmondták, mi kell ahhoz, hogy fél évszázadon át képesek legyenek együtt maradni. A férj a mai napig dolgozik, ahogy egész életében ezt tette. Takaros, szép, rendezett házban laknak, az unokákkal is van idejük foglalkozni.

A cigányság számára az egyik legcsodásabb példa lehet Horváth Zoltán és felesége, Magdika története. A munka, az egymás iránti szeretet határozta meg életüket, ami ötven éve rendezett. Amit sikerült felépíteniük, azt mind a két kezükkel tették, a semmiből indultak és remek bizonyítéknak számítanak arra, hogy becsületes munkával is ki lehet törni, fel lehet emelkedni a nulláról.

A házaspár a Borsod megyei Prügyön teremtette meg azt a csodavilágot, amihez hasonlót reméljük, minél gyakrabban fogunk hallani a környéken is. Követendő példa Horváthéké.

“Ültetünk krumplit, zöldséget, sárgarépát, borsót, fokhagymát. Földieper és málna is van… ilyen dolgok… Jönnek a nem roma szomszédok egy kis zöldséglevélért, ezért-azért, és mi jó szívvel adunk nekik.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek