Vasvillával támadt az őt elhagyni készülő élettársára a taktabáji férfi

Megosztás

A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki nem tudta elfogadni, hogy élettársa elhagyta – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

A megállapított tényállás szerint a vádlott férfi és a sértett nő élettársak voltak, Taktabájon éltek együtt. A nő úgy döntött, hogy elhagyja a vádlottat, e szándékát azonban nem közölte vele, hanem a lányát és annak élettársát kérte meg, hogy menjenek érte autóval. A sértett 2021. szeptember 15-én este az összepakolt táskával beszállt a ház előtt megálló gépkocsiba, a hátsó ülésre akart ülni, azonban a férfi utána ment és a karját rángatva próbálta ezt megakadályozni.

A nő többször kérte a vádlottat, hogy engedje elmenni, a lánya és az élettársa igyekeztek elhúzni onnan a férfit, aki elesett, majd azonnal felállt és a nyári konyhából egy vasvillát hozott magával. A vádlott a szerszámmal az autó hátsó szélvédőjére ütött, amely betörött. A sértett nem sérült meg.

A bíróság a férfival szemben felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetővégzés jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts