Nem lesz megszorítás, de valami azért mégis

Megosztás

Gulyás Gergely miniszterjelölti meghallgatásán kapott kérdéseket mindkét politikai oldal képviselőitől a bizottságban – számolt be a HVG.

A fideszes Vitányi István például arra volt kíváncsi, hogy folytatódik-e a Magyar Falu program, mert az ő választókerületében például az sikertörténet volt, “a településekre 4 év alatt mintegy 9 milliárd forintnyi forrás érkezett”. Válaszában Gulyás megnyugtatta, hogy folytatódik a program, sőt: eddig mintegy 1000 milliárd forintot költöttek rá, és a jövőben talán még többet is tudnak, mint az elmúlt ciklusban. “Idén is jelentős források állnak itt rendelkezésre, de a kifizetések csak a választás után kezdődtek, mert a látszatát is kerülni kívántuk a kampányszerű osztogatásnak” – fogalmazott Gulyás.

A DK-s Sebián-Petrovszki László és a momentumos Szabó Szabolcs bizottsági tagok kérdéseire válaszolva Gulyás arról is beszélt, hogy bár Magyarországon magas az infláció, az egész Európában is magas, sőt Magyarország csak a középmezőnybe tartozik, ráadásul mintegy 5 százalékkal nagyobb is lenne a pénzromlás mértéke, ha nem lennének a kormányzati árstopok. Azt is mondta, az Európai Bizottság által sürgetett olajembargó viszont felnyomná 15 százalékra is az inflációt, amit a kormány nem támogat. Ami pedig a költségvetés helyzetét illeti, Gulyás úgy látta, hogy megszorítások nem lesznek, ez a szó csak a baloldali kormányok szótárában szerepel, és ezt a polgári kormány nem hozza vissza, legfeljebb költségvetési egyensúlyjavító intézkedések lehetnek.”

Részleteket erről nem mondott Gulyás.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek