Gyurcsány: Törvénytelennek tartjuk a megalakuló kormányt

Megosztás

“A miniszterelnök ma leteszi az esküt. Szeretném előtte tisztázni a Demokratikus Koalíció viszonyát a leendő kormányhoz” – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke így folytatta:

“A megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük. Miért?

Mert a törvényesség nem a jogszerűség látszata, hanem a törvényben rögzített népakaratnak való megfelelés. Márpedig ez a kormány megtörte a népakaratot, amikor megszállta és szétzilálta a köztársaságot.

A nép nem adott felhatalmazást arra, hogy a kormány alkotmányellenesen az államhatalom kizárólagos megszerzésére törekedjen, márpedig Önök ezt teszik.

Önök persze mondhatják, hogy dehát megnyerték a választást.

Ez igaz. De vajon igaz-e, hogy a választás mindig kifejezi a valóságos népakaratot? Nem. Mert a választás akkor és csak akkor hű tükre a népakaratnak, ha az szabad és tisztességes. Azaz ha a versengő gondolatok, eszmék egyenlő feltételek között jutnak el a választókhoz, akik szabad, nyílt vitában alakíthatják véleményüket, végül választhatnak a különböző politikai ajánlatok közül.

De Magyarországon nem ez a helyzet. Az eszmék, gondolatok szabad áramlása helyett a hatalom manipulált, erőszakos, hazug nyilvánossága vesz minket körül. Ha manipulált nyilvánosság, akkor nem szabad a választás, ha pedig nem szabad a választás, akkor az nem fejezi ki a valóságos népakaratot, ezért az ilyen választáson nyugvó kormány nem törvényes.

Kérdezhetik, hogy akkor miért vettük fel a mandátumot, miért veszünk részt a Parlament munkájában.

De akkor inkább én kérdezek: rendben van-e, ha a hazáját védő nép a megszállók elleni küzdelemben a megszállóktól zsákmányolt fegyvert is felhasználja? Szerintünk rendben van.

És ugyanezen logika alapján kell használni minden törvényes eszközt az Önök törvénytelen, megszálló kormányával szemben. A Parlament pedig ennek a harcnak az egyik, kétségtelen, nem a legfontosabb terepe. Ezért vagyunk itt. A Fidesz és kormánya háborút visel hazánk ellen.

E politikai, kulturális, erkölcsi belháború különlegessége, hogy nem valamiért, hanem önmagáért van és hogy okát, magyarázatát és célját egyaránt Önökben kell keresni.

Önök szervezik ezt a háborút, mert a háború okozta fenyegetettség megfosztja a nemzetet a racionális mérlegelés, döntés képességétől, mert az Önök által felkínált ellenség elleni gyűlölet ott és akkor is egységet teremt, ahol és amikor szabadon, önállóan kellene gondolkodni és cselekedni, mert háborús körülmények között érdektelenné válik kormányzásuk valóságos teljesítménye, következménye, rejtett célja.

Mindezek okán Orbán Viktor kormányát nem csak törvénytelennek, hanem végletesen erkölcstelennek is tartjuk. Önök az elmúlt tizenkét évben tönkretették hazánkat.

Ma indulat, szemfényvesztés és bezárkózás uralkodik ott, ahol egymásra vigyázó, okos, nyitott, elfogadó nemzeti közösség is élhetné mindennapjait. Eközben magányos lett hazánk a világban, már csak bajkeverő politikusok és országok barátságára számíthatunk.

Önök a nagyszerű magyar nemzet helyébe egy kisszerű országot ültetnének, szégyent hozva a magyar történelemre és a jelenre.
Mégis diadalt ül most a többség. Igen. Mert önelégült vakságukban nem látják, a történelem más sorsot tartogat a hazának. Szabad, európai életet, vigyázó otthont, befogadó, nyitott nemzetet.

Amikor ezért küzdünk, akkor az Önök törvénytelen, erkölcstelen rezsimje ellen is küzdünk.
Erre számíthatnak tőlünk.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek